Напередодні Дня Науки вчені Інституту провели зустріч із талановитою молоддю

Науковці ІПМаш НАН України відвідали Комунальний заклад «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради» і взяли участь у IV щорічному науковому фестивалі «Вектори науки».

У 2018 році за результатами ЗНО школа увійшла до сотні кращих шкіл України, і за словами директора комунального закладу В. С. Поливанного, має мету закріпитися у сотні кращих шкіл країни.

Захід складався з двох частин: пленарного засідання та фізико-математичної секції, під час яких, старший науковий співробітник відділу водневої енергетики, кандидат технічних наук Н. А. Чорна, старший науковий співробітник відділу загальнотехнічних досліджень в енергетиці, кандидат технічних наук А. А. Тарелін та головний інженер відділу водневої енергетики А. А. Шевченко ознайомили учнів із головними технологічними викликами сучасності для науки й науковців та унікальними  розробками Інституту проблем машинобудування ім. А. М. Підгорного НАН України.

Вони також запропонували всім присутнім продовжувати здійснювати наукові кроки – брати участь та перемагати у щорічному Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів Національного центру «Мала академія наук України».