Відбулося розширене засідання вченої ради, збори наукових співробітників та трудового колективу

Захід 29 грудня відкрив директор Інституту, член-кореспондент НАН України А. В. Русанов, який повідомив, що у зв’язку з пандемією коронавірусу в Україні й світі конференція проходить у незвичному форматі – всіх учасників розміщено у різних локаціях з використанням онлайн-трансляції із зали засідань вченої ради.

А. В. Русанов привітав усіх із прийдешніми святами і зазначив, що керівництво і колектив докладають максимум зусиль, щоб Інститут динамічно розвивався.

Директор виступив із звітною доповіддю «Про діяльність Інституту проблем машинобудування ім. А. М. Підгорного НАН України у 2020 році», де проаналізував різні аспекти діяльності та досягнуті при цьому основні показники: дані про тематику та обсяги НДР; дані про виконання досліджень і розробок за замовленнями сторонніх організацій; науково-експертну діяльність в інтересах та на замовлення органів державної влади; використання досліджень у галузях економіки; публікаційну активність науковців Інституту у наукометричних базах даних тощо.

Підсумовуючи виступ, А. В. Русанов подякував за плідну співпрацю, взаєморозуміння і підтримку, а також окреслив коло питань, які мають бути покладені в основу подальшої роботи.

Звіт директора одноголосно схвалено рішенням засідання вченої ради, зборів наукових співробітників та  трудового колективу, а також затверджено річний звіт Інституту.