Науковці ІПМаш ім. А. М. Підгорного НАН України взяли участь у зустрічі з головою ХОДА О. В. Кучером

26 лютого голова Харківської обласної державної адміністрації О. В. Кучер зустрівся з науково-освітянською спільнотою області.

Під час заходу обговорено актуальні проблеми розвитку науково-технічного та інноваційного потенціалу Харківського регіону.

З доповідями про актуальні питання розвитку науки та освіти області виступили керівники харківських вишів, промислових підприємств та кластерів, а також НДІ області.

Дані щодо стану наукової галузі регіону навів голова Північно-Cхідного наукового центру НАН України В. П. Семиноженко. Так, він відзначив, що в Харківській області діють 64 наукові установи, 17 установ Національної академії наук України, 4 національні наукові центри. У нашому регіоні працюють 24 академіки Національної академії наук України та 26 галузевих академіків, 37 членів-кореспондентів НАНУ та 50 – галузевих. Серед конкурентних переваг, які має харківська наука, відзначили фізико-математичну та правову школи, ядерні технології, функціональне матеріалознавство, радіофізику та радіоастрономію, ІТ-технології, системне управління, енергомашинобудування, фармацію, ґрунтознавство, ветеринарну медицину тощо.