Привітання Президента НАН України академіка Анатолія Загороднього до зимових свят

https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=9733

Шановні колеги, дорогі друзі!

Добігає кінця надважкий воєнний рік – рік втрат і набутків, тривоги і сподівань та віри в перемогу. Рік відкриття Україною себе для себе та світу. Попереду ще чимало випробувань, боротьби не просто за існування, а за гідне людське життя у своєму домі, де своя, а не чужа правда, і сила, і воля.

Але, як писав Іван Багряний, сміливі завжди мають щастя, а ми, українці, сьогодні сміливі, як, можливо, ніхто інший на нашій блакитній планеті. Ми зважилися кинути виклик антигуманній силі, котра зазіхає на підвалини сучасної цивілізації, на права і свободи, на все дороге й цінне для нас.

Ми вже пройшли такий великий і величний шлях, що просто не маємо права зупинятися. Історії наших успіхів – запорука того, що ми вже ніколи не зламаємося, не здамося й не скоримося. Українська армія з надзвичайною хоробрістю й самовідданістю боронить наш народ від навали загарбників, а українські науковці, попри всі труднощі та негаразди, далі працюють на користь своєї рідної країни, зміцнюють її безпеку й обороноздатність, підтримують економіку. Тож не втрачаймо віри у свої сили, користуймося власним розумом, бережімо одне одного. І, хай там що, міцно тримаймо свій фронт. Тоді жодній зовнішній пітьмі не затьмарити світла наших душ і не заступити тепла наших сердець.

Бажаю всім добра та здоров’я, злагоди і родинного затишку, наснаги й успіхів у всіх справах. Щасливого Різдва і переможного 2023 року!

Слава Збройним Силам України! Слава Україні! Героям слава!

 

З глибокою повагою

Президент Національної

академії наук України                                                   Анатолій ЗАГОРОДНІЙ