Співробітники відділу математичного моделювання й оптимального проектування ІПМаш НАН України Т. Є. Романова та О. В. Панкратов взяли активну участь у міжнародних наукових заходах у м. Монтрей (Мексика), м. Дрезден та м. Берлін (Німеччина)

У період із травня по червень 2019 р. у рамках поточного дослідницького проекту гранту CONACYT#167019 професор Т. Є. Романова в Університеті Нуево Леона (UANL) брала участь у спільних дослідженнях, провела цикл лекцій, а також обговорювала варіанти майбутнього співробітництва з керівництвом наукового закладу.

Довідка: Consejo Nacional де Ciencia у Tecnología (Національна рада з науки і техніки) (скорочено CONACYT) є юридичною особою Мексики й відповідає за просування науково-технічної діяльності, встановлення державної політики з цих питань, а також надання стипендій для аспірантури. Це еквівалент Національного наукового фонду США або аргентинського CONICET. Юрособа була заснована в 1970 році й офіційно визначена як децентралізований державний орган федерального уряду Мексики.

CONACYT також управляє Національною системою дослідників (скорочено SNI, іспанською мовою), національною мережею, що сприяє високоякісним науковим дослідженням.

З 31 липня по 2 серпня 2019 р. у Дрезденському технічному університеті (м. Дрезден, Німеччина) було проведено міжнародну конференцію «International Conference on Optimization and Equilibrium Problems 2019» (ICOEP 2019).

Організатори конференції ICOEP 2019 зібрали разом дослідників та вчених з усього світу для представлення наукових результатів з математичної оптимізації та пов’язаних тем. Також на конференції було представлено результати досліджень за проектом «Error Bounds, Critical Solutions and Numerical Methods for Smooth and Nonsmooth Optimization and Equilibrium Problems», підтриманим Фондом Фольксваген. Крім того, конференція була присвячена святкуванню 60-річного ювілею професора Андреаса Фішера, знаного у світі вченого в галузі нелінійної оптимізації.

У якості голови секції та запрошеного спікера на конференції ICOEP 2019  виступила д-р техн. наук, проф. Т. Є. Романова із доповіддю: «The Phi-Function Technique and Nonlinear Optimisation for Packing Problems».

28-30 серпня 2019 р. у Берліні на конференції  9th IFAC on Manufacturing Modelling, Management and Control (MIM 2019) виступили д-р техн. наук, проф. Т. Є. Романова із доповіддю: «Optimal Packing in Additive Manufacturing» та д-р техн. наук, с. н. с. О. В. Панкратов із доповіддю: «3D Irregular Packing in an Optimized Cuboid Container».