Відбулося установче засідання Координаційної ради з організації спільних робіт наукових установ НАН України та АТ «Турбоатом»

10 жовтня, в останній день роботи ХVII міжнародної науково-технічної конференції «Удосконалювання енергоустановок методами математичного і фізичного моделювання», яка проходила в стінах АТ «Турбоатом» і Інституту проблем машинобудування ім. А. М. Підгорного НАН України, відбулося засідання Координаційної ради з організації спільних робіт наукових установ НАН України та АТ «Турбоатом».

В заході взяли участь від Національної академії наук України: академік НАН України О. В. Кириленко, академік НАН України Л. М. Лобанов, академік НАН України М. Ф. Шульга, член-кореспондент НАН України В. М. Воєводін; член-кореспондент НАН України А. В. Русанов, член-кореспондент НАН України А. О. Костіков; від АТ «Турбоатом»: генеральний директор В. Г. Суботін, генеральний конструктор Є. В. Левченко, головний інженер Г. І. Іщенко, заступник генерального конструктора О. С. Бураков, головний конструктор парових турбін В. Л. Швецов, головний конструктор гідротурбін О. В. Линник. Також були запрошені головні конструктори ДП «Завод «Електроважмаш» К. О. Кобзар та О. М. Вакуленко.

Перед засіданням генеральний директор АТ «Турбоатом» В. Г. Суботін під час відвідування виробничих потужностей підприємства ознайомив учасників заходу з повним циклом виготовлення турбінної продукції.

У вступному слові академік НАН України О. В. Кириленко висловив подяку колективу підприємства за високий світовий рівень продукції, що виробляє АТ «Турбоатом», та передав вітання від Президента НАН України Б. Є. Патона.

У своєму виступу Генеральний директор АТ «Турбоатом» В. Г. Суботін зазначив, що сучасне становище підприємства – це результат взаємодії з науковими організаціями, та подякував за підтримку заводу з боку НАН України та її Президента.

У виступах академіків НАН України Л. М. Лобанова і М. Ф. Шульги, а також членів-кореспондентів НАН України В. М. Воєводіна і А. В. Русанова йшлася мова про здобутки вітчизняного енергетичного машинобудування, досвід і перспективи співробітництва інститутів НАН України і АТ «Турбоатом».

Після обговорення відбулося підписання Рішення Координаційної ради з організації спільних робіт наукових установ НАН України та АТ «Турбоатом». Від НАН України документ підписав академік-секретар Відділення фізико-технічних проблем енергетики НАН України, академік НАН України О. В. Кириленко, від АТ «Турбоатом» – генеральний директор В. Г. Суботін. В Рішенні Координаційної ради зокрема зазначено позитивний досвід співпраці установ НАН України та АТ «Турбоатом» у галузі енергетичного турбобудування, вказано на необхідність сприяння залученню до цієї співпраці більшої кількості установ НАН України та рекомендовано враховувати в планах наукових досліджень наукових установ та завданнях конкурсних і цільових програм НАН України проблемні науково-технічні питання, вирішення яких необхідне для подальшого підвищення рівня і конкурентоспроможності продукції АТ «Турбоатом».

Наприкінці відбувся брифінг, на якому академік НАН України О. В. Кириленко та генеральний директор АТ «Турбоатом» В. Г. Суботін відмітили позитивний досвід науково-технічного співробітництва АТ «Турбоатом» і НАН України і ознайомили представників ЗМІ з цілями і завданнями роботи Координаційної ради.

Також читати про подію на сайті АТ «Турбоатом» за посиланням: https://www.turboatom.com.ua/press/news/7115

video-матеріал