Вручено нагороди першим лауреатам Національної премії України імені Бориса Патона

https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=9073

 

19 травня 2022 року у Великому конференц-залі НАН України відбулась урочиста церемонія вручення державних нагород лауреатам Національної премії України імені Бориса Патона.

Нагороджені стали першими, хто отримав цю премію після її заснування.

Дипломи і почесні знаки лауреатам вручили Президент НАН України, голова Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки академік Анатолій Загородній і Заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов.

На церемонії були присутні лауреати високої нагороди, представники Президії НАН України, Секретаріату Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки та інші поважні гості.

Нагороди було присуджено Указом Президента України Володимира Зеленського №660/2021 від 16 грудня 2021 р. на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки.

До складу авторських колективів премійованих робіт ввійшли науковці Національної академії наук України. Серед нагорджених є й науковець IПМаш НАН України :

за роботу “Створення високоекономічних гідроагрегатів для ГЕС України”:

ХОРЄВ Олег Миколайович – кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Інституту проблем машинобудування ім. А.М.Підгорного Національної академії наук України.