Відкрита лекція «Сучасні числові методи розв’язування нелінійних задач математичної фізики

21 лютого 2024 року о 13:00 відбудеться відкрита лекція «Сучасні числові методи розв’язування нелінійних задач математичної фізики».

Лектор – доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри прикладної математики Харківського національного університету радіоелектроніки Сидоров Максим Вікторович.

Вивчення методами математичного моделювання процесів, що протікають у нелінійних середовищах, приводить до необхідності розв’язувати крайові та початково-крайові задачі для нелінійних рівнянь математичної фізики. Такі задачі зазвичай не піддаються прямому аналітичному дослідженню, а тому для їх аналізу треба використовувати числові методи. У лекції розглядаються основні класи таких методів, зокрема, сіткові методи, варіаційні та проєкційні методи, методи лінеаризації (Ньютона-Канторовича), методи часткової дискретизації (метод Роте), методи двобічних наближень (засновані на використанні функції Гріна та квазіфункції Гріна-Рвачова).

На лекцію запрошуються аспіранти, докторанти та всі бажаючі співробітники ІПМаш НАН України.

Захід відбуватиметься у змішаному очно-дистанційному режимі в залі вченої ради інституту.
Запрошуються також аспіранти інших спеціальностей та наукові працівники інституту.

Лекція проводиться в рамках співробітництва ІПМаш НАН України та ХНУРЕ згідно з Угодою № 288 про співробітництво та організацію взаємовідносин від 30.11.2021 р.

Посилання ZOOM:
Тема: Зал вченої ради ІПМаш НАН України
Підключитися до конференції Zoom
https://us02web.zoom.us/j/86582075020?pwd=cWZ2QzVuTVl3Vks5M1E4QXp2amFtdz09

Ідентифікатор конференції: 865 8207 5020
Код доступу: 12345