В ІПМаш ім. А. М. Підгорного НАН України відбувся семінар «Рамкова програма Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа»: нові можливості та правила участі»

У форматі офлайн (на базі Інституту проблем машинобудування ім. А.М. Підгорного) та онлайн (Zoom) проведено семінар за підтримки Міністерства освіти і науки України національним контактним пунктом (НКП) «Безпечна, чиста та ефективна енергетика», що діє на базі ІПМаш ім. А. М. Підгорного НАН України.

Учасниками стали наукові установи, університети та МСП.

Мета заходу – представити цільовий аудиторії загальну інформацію про програму «Горизонт-Європа» та особливості актуальних конкурсів за напрямком  Кластеру № 5 «Клімат, енергетика та мобільність» 2021-2022 рр.

Модератор семінару старший науковий співробітник відділу загальнотехнічних досліджень в енергетиці, кандидат технічних наук Андрій ТАРЕЛІН ознайомив учасників із Програмою «Горизонт-Європа», правилами та умовами участі, типами проектів та рівнями технологічної готовності, робочою Програмою Кластеру № 5 «Клімат, енергетика та мобільність» 2021-2022 рр., а також відповів на всі запитання.