Засідання Президії НАН України 17 березня 2022 року

https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=8808

17 березня 2022 року під головуванням Президента НАН України академіка НАН України Анатолія Загороднього у режимі відеоконференції відбулося засідання Президії НАН України.

На початку засідання члени Президії хвилинами мовчання вшанували пам’ять захисників Вітчизни, всіх українців, які загинули у війні Росії проти України, а також пам’ять чудового фізика-експериментатора, заступника директора Інституту фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова члена-кореспондента НАН України Василя Кладька, якого варварськи розстріляли російські окупанти, коли він вивозив свою сім’ю з окупованого загарбниками Ворзеля.

Далі було розглянуто питання щодо організації роботи установ, організацій та підприємств НАН України в  умовах воєнного стану.

Президент НАН України академік НАН України Анатолій Загородній поінформував учасників засідання про низку рішень, які було оперативно прийнято Президією НАН України для забезпечення діяльності в умовах воєнного стану низку. Зокрема, було визначено першочергові заходи з забезпечення функціонування об’єктів інфраструктури, переведення працівників на дистанційний режим роботи або оголошення простою, надання відпусток на час воєнного стану, нарахування заробітної плати. Було також забезпечено збереження усіх кадрових та бухгалтерських документів особового складу, а також прийнято рішення про відтермінування усіх раніше оголошених виборів керівників наукових установ Академії до скасування в Україні воєнного стану.