Привітання Президента НАН України академіка Анатолія Загороднього науковій спільноті з нагоди набуття Україною статусу кандидата на вступ до ЄС

https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=9208

Дорогі друзі!

Щиро вітаю наукову спільноту та весь народ України із важливою подією в новітній історії нашої держави – набуттям статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Ще тридцять років тому українці остаточно утвердили своє прагнення жити у власному домі на власний розсуд. Боротьба за це триває й нині, коли ми змушені кожного дня героїчно виборювати своє право на волю, територіальну цілісність і незалежність.

Надання європейської перспективи Україні стало підтвердженням нашої рішучості жити за європейськими цінностями і стандартами. Шлях, пройдений заради досягнення цієї мети, був довгим. Але доведеться докласти ще багато зусиль для повноцінного членства у Європейському Союзі.

Наші науковці завжди були невід’ємною частиною європейського дослідницького простору, рушійною силою прогресу та нових наукових здобутків. Європейська інтеграція України відкриває ще більші можливості для участі у рамкових програмах ЄС з досліджень та інновацій, розширення співпраці в межах спільних наукових проєктів, а також для подальшої міжнародної підтримки України й української освіти і науки.

Президент НАН України академік Анатолій Загородній