Привітання Президента НАН України академіка Анатолія Загороднього до Дня захисників і захисниць України

https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=11733

Шановні колеги, дорогі друзі!

Сьогодні ми відзначаємо особливий для нашої держави день – День захисників і захисниць України.

Впродовж усієї історії нашої країни наші захисники вирізнялися звитягою, мужністю та героїзмом. Сьогодні ж вони є символом надії для українського народу, прикладом сили духу, честі та справжнього патріотизму. Завдяки їхній сміливості та відвазі світ побачив, що українці – народ, який гідно захищає свою незалежність і право жити вільно на своїй землі. Наші воїни щодня показують свою незламність і силу у боротьбі з тими, хто несе загрозу цивілізації.

Задля оборони нашої країни лави Збройних Сил України поповнили люди, які не були професійними військовими. Серед них і наші колеги, які зі зброєю в руках на полі бою боронять нашу незалежність і свободу. А ті, хто залишився в тилу, своїми дослідженнями і розробками зміцнюють обороноздатність і безпеку держави, надають волонтерську допомогу нашому війську.

Від усього серця зичу нашим воїнам і всім, хто працює задля нашої Перемоги та гідного майбутнього, міцного здоров’я, непохитної віри та мирного неба над головою!

Висловлюємо глибоку шану та вдячність за вашу самовіддану працю в ім’я миру та нашого майбутнього! Схиляємо голови у невимовній скорботі за кожним, хто віддав своє життя на захист рідної землі…

 

Слава захисникам і захисницям України!

Слава Україні! Героям слава!

 

Президент Національної академії наук України

академік НАН України                                                                                                              Анатолій ЗАГОРОДНІЙ

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України