Привітання Президента Національної академії наук України академіка Анатолія Загороднього з нагоди Дня Незалежності України

http://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=9390

Вельмишановні колеги, дорогі друзі! 

 

Щиро та сердечно вітаю всіх з Днем Незалежності України.

Це свято, поза сумнівом, є найбільш визначним для кожного громадянина нашої держави. Особливо глибоке усвідомлення важливости та цінности події й дати – 24 серпня – прийшло до кожного з нас цьогоріч, коли над Україною нависла страшна загроза втрати своєї незалежности та державности.

Рівно пів року українці, не шкодуючи свого життя, боронять рідну землю від російських загарбників, відстоюють своє право на свободу, самовизначення та власну ідентичність. Мужністю та майстерністю наших воїнів-захисників захоплюється весь світ, а серця українців повняться гордістю за них.

Українські науковці також не стоять осторонь: хтось працює над зміцненням обороноздатності наших Збройних сил,  розробляє стратегії відновлення України у післявоєнний період, хтось займається волонтерською діяльністю, а хтось зі зброєю в руках стоїть на захисті Батьківщини. Вчені Академії тримають свій науковий фронт, адже знають, що саме наука є однією із ключових засад незалежности будь-якої держави та запорукою її успішного майбутнього.

Від усієї душі бажаю всім міцного здоров’я, щастя, мирного неба над головою, незламности духу та невичерпної віри у нашу перемогу. Немає сумнівів, що найбільша мрія кожного українця у цей надскладний час – наступного року відзначати це чудове свято в мирній та Незалежній Україні. Маю надію, що так і буде. Наша сила – у єдности, спільними зусиллями ми зможемо перемогти ворога та зберегти свою країну. Вистоїмо! Переможемо!

Зі святом вас! Слава Україні! Героям слава!

Президент
Національної академії наук України

Анатолій ЗАГОРОДНІЙ

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України