Привітання Президента Національної академії наук України академіка Анатолія Загороднього з нагоди Міжнародного жіночого дня

https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=9887

Любі жінки,

день 8 березня – свято весни, краси і жіночності. На жаль, цього року, як і минулого, воно затьмарене війною, яка триває на нашій українській землі. Більше ніж за рік життя в умовах військового стану ми навчилися долати неабиякі труднощі й виклики та знаходити привід для радощів у найтяжчі години. Я певен того, що нинішнє свято – це ще одна нагода посміхнутися та відчути хоч трішки тепла і радості в душі.

Тож за традицією від усього серця вітаю наших чарівних жінок! Ми, чоловіки, не втомлюємося захоплюватися вами, вашим вмінням поєднувати в собі тендітність, ніжність, витончену красу та, водночас, силу, мужність, гострий розум, а ще турботливість матері і дружини вдома та професіоналізм високого рівня на роботі. Ми пишаємося нашими жінками-науковцями, які в найскладніших умовах творять науку і отримують вагомі результати. Також наша безмежна шана жінкам-військовикам, які боронять Україну від агресора, медикам, волонтерам, педагогам, жінкам різних професій, які невтомно виконують свої обов’язки, не зважаючи ні на що.

У цей весняний день щиро бажаю нашому чарівному жіноцтву міцного здоров’я, миру і добра, великих успіхів у всіх справах і починаннях. Нехай весняне тепле сонце дає сили задля подолання труднощів, дарує надію і сповнює вірою у краще. Нехай у ваших оселях завжди панує родинне тепло, любов та злагода, а Господь береже вас і ваші родини від горя і втрат у цю лиху годину. Віримо у нашу Перемогу, робимо все можливе задля її наближення!

Щиро ваш                                                                                                                                       Анатолій ЗАГОРОДНІЙ

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України