Привітання Президента Національної академії наук України академіка Анатолія Загороднього з нагоди Дня Державного Прапора України і Дня Незалежності України

https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=10426

 

Вельмишановні колеги, дорогі друзі!

Щиро і сердечно вітаю всіх із Днем Державного Прапора України і 32-ю річницею Незалежності України!

Сьогодні важко переоцінити глибину усвідомлення українською нацією значення події 24 серпня 1991 року, коли було ухвалено Акт проголошення незалежності України. Тоді здійснилася одвічна мрія багатьох поколінь: українці здобули власну державу та отримали можливість для національного відродження, культурного розвитку і духовної свободи.

Незалежність дала нам почуття власної гідности, єдности та усвідомлення своєї приналежності до українського народу. А синьо-жовтий стяг є уособленням нашої величної історії, матеріальним і духовним носієм тисячолітніх традицій, предметом національної гордости, знаком єдности нашого народу, свободи та гідности.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну синьо-жовті кольори об’єднали весь цивілізований світ у підтримці українського народу, який бореться за свою волю і незалежність, прагне відновити територіальну цілісність, збудувати квітучу європейську державу. Для усього світу Державний Прапор України став символом мужности та незламности.

Сьогодні українці зі зброєю в руках виборюють своє право на життя у незалежній і суверенній державі, право на свободу, самовизначення, власну ідентичність, право самостійно обирати своє майбутнє. Завдяки мужності й героїчному подвигу наших воїнів-захисників ми змогли зберегти свою країну, здобути повагу всього цивілізованого світу та маємо змогу кожного дня жити і працювати задля розбудови нашого рідного дому, ім’я якому – Україна. Сердечно дякуємо всім захисникам і захисницям нашої Батьківщини за їхню звитягу. Схиляємо голови перед полеглими на полі битви у боротьбі за Україну.

Нині спільна мрія кожного з нас – щоб синьо-жовтий прапор майорів над кожним куточком мирної України.

У день свята від усієї душі зичу вам і вашим рідним міцного здоров’я, миру і добробуту, взаємоповаги й порозуміння, сили духу та невичерпної віри у нашу Перемогу над ворогом. Пам’ятаймо, що лише разом ми незламні й непереможні! Тож тримаймо кожен свій фронт, працюймо заради процвітання незалежної України, добробуту її народу. Нехай світла мрія про мирне майбутнє та розквіт нашої країни окрилює усіх нас на нові звершення та добрі справи.

Разом до Перемоги!

Слава Україні! Героям слава!

 

Президент
Національної академії наук України                                                                 Анатолій ЗАГОРОДНІЙ

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України