Привітання Президента Національної академії наук України академіка Анатолія Загороднього з Днем науки в Україні

Вельмишановні колеги, дорогі друзі!

Для мене висока честь і велика приємність щиро привітати українську наукову громаду з Днем науки в Україні від імені Національної академії наук України і висловити вам свої найкращі побажання з цієї нагоди.

Цілком очевидно, що подальший економічний і соціально-культурний розвиток нашої держави може бути досягнутий лише на основі науково-технічного поступу. Розвиток науки і технологій є вкрай необхідним, як для досягнення нашої Перемоги над агресором, так і для розвитку нашої економіки та відбудови країни в повоєнний час.

Будні науковців – це складна, відповідальна та кропітка праця, яка може залишатися непомітною для інших. Але саме ваші дослідження і розробки зміцнюють технологічну перевагу на полі бою, допомагають зберігати життя наших захисників. Своїми досягненнями ви робите вагомий внесок у наближення України до Перемоги.

Я хочу висловити щиру вдячність нашим науковцям і всім працівникам Академії за їхню мужність і самовіддану працю. Я дякую всім нашим захисникам і захисницям. Дякую нашим науковцям, які сьогодні служать у лавах Збройних Сил України. Дякую усім нашим науковим колективам, які роблять велику справу, надаючи воєнно-технічну, матеріальну і фінансову допомогу ЗСУ. Глибока вдячність і шана всім, хто виборює нашу Перемогу!

Від усієї душі бажаю всім, хто пов’язав своє життя з наукою, міцного здоров’я, невичерпних сил та незгасного оптимізму, великих успіхів у всіх добрих справах і починаннях та якнайшвидшої Перемоги нам усім!

 

З глибокою повагою

Президент НАН України                                                                                                             Анатолій Загородній