Привітання Президента Національної академії наук України академіка Анатолія Загороднього до Нового року та Різдва Христового

http://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=7339

Шановні колеги, дорогі друзі!

Буває важко дочекатися світла, коли навколо западають сутінки, і важко бажати безхмарного щастя, коли за вікном ллє крижаний грудневий дощ, а пандемія продовжує збирати свої гіркі жнива. Морально, фізично або і так, і інак – нам усім сьогодні по-своєму скрутно. Для багатьох із нас рік, що минає, став часом тривог, втрат, жалоби. Багатьом довелося знову вчитися тішитися життям, дихати на повні груди та відчувати світ у всій його красі й розмаїтості. Разом з тим, пандемія дала нам щонайменш один важливий урок. Вона дуже дохідливо нагадала, що людське життя і здоров’я – головна і надзвичайно крихка цінність.

Свята ж – це чудовий привід випірнути з божевільної щоденної круговерті, повернутися до своїх надій, мрій і планів, приділити увагу тим, хто її найбільше потребує. Щиро вірю, що, як сонця поволі побільшає в добі, так само і світла радість іще повернеться до наших осель і наших сердець. Запевняю вас, ми можемо більше, ніж здається, а отже, маємо бути сильними, відповідальними і терплячими.

У загроз життю і здоров’ю, як і у стихійних лих, немає вихідних, тому не забувайте, будь ласка, берегти одне одного – нині це найбільший вияв пошани до тих, хто поряд. І тоді ми зустрінемо та проведемо ще багато років.

Зичу всім міцного здоров’я, достатку й миру! З Новим роком! Веселих свят!

 

З глибокою повагою,
Анатолій Загородній

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України