Привітання Президента Національної академії наук України академіка Анатолія Загороднього з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку

https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=8387

Шановні колеги, дорогі друзі!

Щорічно 10 листопада вся світова спільнота відзначає заснований ЮНЕСКО Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку.

Це свято – чудова нагода вкотре привернути увагу до неймовірно захопливого світу, що оточує нас, нагадати людству про важливість ролі науки та необхідність широкого розпоширення  наукового знання.

У всі часи наука – це рушій цивілізаційного поступу та потужний ресурс розвитку всіх сфер суспільного життя. З наукою пов’язано сподівання на пошук відповідей на загадки Всесвіту, на появу нових знань про людину і суспільства, на вирішення нагальних проблем повсякденного життя.

Щоденні відкриття науковців крок за кроком рухають світ уперед. Наука розгадує таємниці минулого, здатна зазирнути в майбутнє і, найважливіше, є завжди поряд з людиною у сьогоденні. І саме наука здатна розв’язати всі завдання, які ставить перед світовою науковою спільнотою сучасність, та всі глобальні проблеми, які загрожують людському буттю.

У цей святковий день дозвольте від усього серця привітати усіх, хто присвятив життя науковій та дослідницькій діяльності, і побажати міцного здоров’я, радості відкриттів та плідної праці в команді однодумців.

 

З глибокою повагою

Президент Національної академії наук України                                         академік Анатолій ЗАГОРОДНІЙ

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України