Привітання Президента Національної академії наук України академіка Анатолія Загороднього до Міжнародного дня жінок та дівчат у науці

https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=8682

Шановні колеги, дорогі друзі!

Щороку, у цей день у всьому світі відзначають Міжнародний день жінок і дівчат у науці.

Наука – одна з тих сфер, де, на жаль, питання гендерної рівності ще до недавнього часу стояло особливо гостро. Попри всі складнощі багато жінок присвятили себе улюбленій справі, ставали прикладом для інших і мріяли зробити свій внесок у скарбницю світової науки. Їхні винаходи та відкриття нерідко ставали революційними, а іноді й набагато випереджали свій час. Сьогодні жіночі імена в науці звучать все частіше, вже не існує наукової галузі, в якій би не працювали жінки.

Неможливо також уявити і сучасну у науку без внеску, зробленого поколіннями талановитих науковиць нашої Академії. Зі своєю природньою здатністю творити, оригінальністю та неординарним баченням вони кожного дня невтомно йдуть обраним шляхом, долають усі виклики та змінюють наш світ на краще.

У цей святковий день від усього серця бажаю вам, дорогі жінки та дівчата – науковці, ніколи не зупинятись на досягнутому і бути впевненими, що жодні перешкоди не завадять досягненню поставлених цілей у науці!

Зичу всім добра і здоров’я, миру і злагоди, щастя і процвітання!

 

З глибокою повагою                                                                                            Анатолій ЗАГОРОДНІЙ

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України