Співробітники відділу комплексних енерготехнологій – завідувач відділу чл.-кор. НАН України О.Кравченко та к.т.н., с.н.с. Д. Велігоцький взяли участь у міжнародній науково- технічній конференції та виставці “SPE Annual Caspian Technical Conference and Exhibition”

Захід відбувся з 21 по 23 листопада в м. Баку, Азербайджан.

Організатор – Society of Petroleum Engineers (SPE) – одна з найвпливовіших асоціацій, що організує світові форуми фахівців з розвідки та видобутку нафти та природного газу для обміну технічними знаннями та передовим досвідом, видає рецензовані журнали та книги.

Зроблено дві наукові доповіді на конференції.

Прийнято участь у роботі виставки, презентовано розроблені в ІПМаш НАН України технології. Досягнуто угоду про укладання договору про міжнародне науково-технічне співробітництво з відомою інноваційною компанією”Arlitech technology solution” (Азербайджан) з метою проведення спільних досліджень та впровадження методів і технологій, що створюються в
ІПМаш НАН України.

Проведено спільну зустріч фахівців інституту, компанії “Arlitech technology solution” та ВО “Азнафта” Державної нафтової компанії республіки Азербайджан (SOCAR), на якій було зроблено презентацію створеної в ІПМаш НАН України водневої термобарохімічної технології інтенсифікації видобутку вуглеводнів та оговорено перспективи її впровадження на промислах ВО “Азнафта”.

Разом з фахівцями компанії “STP-S” LLC (Азербайджан) обговорено результати виконання першого етапу контракту, який на цей час на замовлення компанії виконується відділом комплексних енерготехнологій ІПМаш НАН України. Результати роботи визнано задовільними, прийнято рішення про продовження контракту у наступному році.